Stránky

Svět je dokonalá iluze

Vše, co vnímáme, náš mozek zpracovává a vyhodnocuje. Denně zpracovává miliardu operací a zachytává, co se kolem něj děje. Jak pracuje, se snaží vědci odhalit. Nyní se ví, že myšlenky jsou signálem, který lze na dálku přenášet.


Pokud je kvalitní přijímač, nemusíme používat slova. Tím příjímačem jsou všichni kolem nás. Podvědomě zachycují naše myšlenky, aniž by to tušily. To, že máme najednou nějaký nápad, je myšlenka, která již tu byla, je a bude. Ani netušíme, že to, co se nyní tváří jako nové, tu ve skutečnosti je neustále. Svět a naše bytí je totiž dokonalá iluze, která se tvoří právě v naší hlavě.

Představte si virtuální brýle. Jakmile je nasadíte, octnete se ve zcela jiném prostředí, než žijete. V případě, že byste měli i speciální oblek, který dokáže simulovat hmat, začnete pomalu ztrácet pojem o realitě a zcela se ponoříte do světa virtuálního. A přesně takto lze popsat náš život. Pokud bychom dokázali vidět i mimo naše vnímání, pochopili bychom, že svět, ve kterém žijeme, není jen ten, který známe, ale ten, který si svou myslí vytváříme.

Tuto dokonalou iluzi ovládáme sami. Jakmile sami zjistíte, že myšlenkami lze ovlivnit plno věcí, pochopíte, jak si lze život bezstarostně užívat. Se slovem "bezstarostně" však musíme nakládat velmi opatrně, neboť lidská mysl je vynalézavá a bude nám podsouvat i myšlenky negativní. A pokud jim podlehneme, byť jen na malou chvilku, záhy se to projeví i na námi vnímaném prostředí.

Proto myslete pozitivně, ať je iluze bytí co nejdokonalejší!